SENTÈNCIA DE LA SETMANA

"Tens un cos: aprofita’l!" (Joan Fuster)

dimarts, 14 d’octubre del 2008

18 D'OCTUBRE: PROJECCIÓ "JAUME I, EL REI DELS VALENCIANS"




Aquest dissabte 18 d’octubre a les 18 h. commemorem a la Casa de la Cultura de Montserrat els 800 anys del naixement del rei Jaume I amb la projecció del documental “Jaume I, el rei dels valencians”, realitzat per RTVV.

En l’acte col·labora l’Oficina de Promoció i Ús del Valencià de Montserrat, que obsequiarà els assistents amb unes auques sobre la vida del Conqueridor perquè la gent s’aprope al coneixement de la seua pròpia història.

SÍNTESI DEL DOCUMENTAL: Un equip de Televisió Valenciana ha seguit les empremtes de la llarga i intensa vida de Jaume I, des del seu naixement al Palau de Tornamira de Montpeller fins a la inhumació al monestir de Poblet. Durant dos mesos, els guionistes Joan Llobell i Ramón de Soto, el càmera Ricardo Macián i la productora Sílvia Marsal han recorregut els llocs de la Corona d’Aragó del segle XIII que van ser escenaris de les diferents etapes de la vida del rei. El periodista Joan Llobell és també el narrador del documental, el guia que ens acompanya seguint les passes del Conqueridor.