SENTÈNCIA DE LA SETMANA

"Tens un cos: aprofita’l!" (Joan Fuster)

dimarts, 13 d’abril del 2010

CONCENTRACIÓ PER LA TRANSPARÈNCIA I LA PLURALITAT A CANAL 9

Aquest dissabte 17 d'abril, a les 18 h., tindrà lloc una concentració a la Plaça de la Mare de Déu de València per a reclamar transparència i pluralitat a Radio Televisió Valenciana (RTVV). La inciativa naix de la Plataforma cívica per la transparència i la pluralitat a Canal 9, que s'ha crear recentment i està integrada per sindicats del comitè d'empresa de l'ens, partits polítics i entitats socials, "per a denunciar públicament i judicialment" el que passa a Canal 9. En aquest sentit, s'han comptabilitzat "múltiples" queixes de persones que "denunciaven manipulació i ús indegut de fons públics" de l'ens, segons va explicar el seu portaveu, Alfons Puncel. 



El grup en Facebook compta amb més de 7000 persones (i continua augmentant), ja s'han convidat més de 50000 i diàriament se sumen centenars de voluntaris per assistir a la convocatòria.

L'Associació Brot de Cultura dóna suport a la convocatòria i reclama a RTVV: 
- respectar el dret a la informació veraç. 
- oferir una programació pròpia i de qualitat.
- una gestió transparent.
- impuls i difusió màxima als cantants i músics en valencià, etcètera.

Així mateix, considerem intolerable la manipulació extrema a què ens sotmet el Govern de la Generalitat i que ha convertit la televisió pública de tots els valencians i valencianes en una vergonya i un ens indigne. Una televisió pública tan manipulada i mancada de rigor que s'ha dubtat en múltiples ocasions, cosa que demostren els ínfims índexs d'audiència.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

La televisió valenciana no manipula ni mes ni menys que la TV3que per a mi és el paradigma de la manipulació sense perdre de vista a Canal Sud.
Comprenc que açò no està be, però els únics culpables son els partits polítics. Ací és queixa el PSOE i a Catalunya i Andalusia (bressol de la corrupció) és queixa el PP.

Montserrater ha dit...

L'anònim anterior ha deixat clar que no té ni idea del que és la manipulació, igual que no té ni idea del que és la censura i que aquesta pràctica és anticonstitucional i està penada amb presó al Codi Penal: "L'autoritat o el funcionari públic que estableixi la censura prèvia o, fora dels casos permesos
per la Constitució i les lleis, retiri edicions de llibres o diaris o suspengui la seva publicació o
la difusió de qualsevol emissió radiotelevisiva, incorre en la pena d'inhabilitació absoluta de
sis a deu anys."

I que tinga molt present que TV3 és una televisió de qualitat, amb programació pròpia, cultural, que defensa la seua (la nostra) llengua.

Un exemple de la imparcialitat de TV3 (i de la seua dignitat, al servei dels ciutadans) és que els informatius van obrir eixe dia amb la notícia del cas de corrupció Pretoria, mentre que Canal 9 no només no obri amb la corrupció del PP sinó que amaga un vegada i altra les informacions del cas Gürtel.

Li recomane que adopte una actitud seriosa i crítica en aquest tema. Veja aquest vídeo en què una secretària de Camps diu a la reportera de Canal 9 com han de fer la notícia: http://www.youtube.com/watch?v=-OoA42Jd0IY

O aquest anàlisi de la imparcialitat de Canal 9 quan va donar la notícia de les càrregues policials al Cabanyal: http://www.ventdcabylia.com/2010/04/el-cabanyal-i-noticies-9.html

Anònim ha dit...

Mireu niñatos, els que no tenen ni idea del que és la manipulació ni la censura sou vosaltres, però qui vos creieu que sou per a desqualificar als altres?
TV3 és manipuladora fins a l'extrem, encara que siga el vostre sant i senya.
El vostre catalanisme és insuportable i vos augure molt mal porvenir.
Fanàtics!
El normal és que no el publiqueu, veritat?

Montserrater ha dit...

L'exemple i les proves t'han sentat com una patada, veritat? Ja veig que tu no n'has aportat... Serà perquè no en tens!

En el meu comentari no he fet referència a cap catalanisme. Tu en canvi sí que ho has esmentat. Estàs obsessionat! Sense esmentar el catalanisme no tens paraules. I l'única cosa insuportable és el teu odi, el teu anticatalanisme i la teua ignorància. Res més!

Anònim ha dit...

Ja el sabeu, la mona, encara que és vista de seda, mona és queda.
Vosaltres si sou uns perfectes ignorants i a mes intransigents. El teniu clar!
Com diuen a Barcelona, haceoslo mirar en la clínica Barraquer.