SENTÈNCIA DE LA SETMANA

"Tens un cos: aprofita’l!" (Joan Fuster)

dissabte, 18 d’abril del 2009

TOT A PUNT PER AL DIA GRAN DE BROT DE CULTURA

Ja és tot a punt per a commemorar la Batalla d'Almansa. Brot de Cultura compleix 1 any del primer acte.

El proper divendres 24 d'abril tindrà lloc la tercera celebració de la Pujada al Portell per a commemorar la fita històrica de la Batalla d'Almansa, quan vam perdre els furs (i amb ells, l'autonomia), es va prohibir la nostra llengua "por derecho de conquista" i se'ns va arravatar la nostra identitat com a poble. 302 anys després d’aquestos fets, continuem lluitant i defensant el que som.

Per aquesta raó, Brot de Cultura a l’abril de 2008 va prendre el relleu en l’organització de la II Pujada al Portell. Aquell fou el nostre primer acte com a entitat i, enguany, tornem a celebrar-la, però amb un caràcter especial: ja fa un any que estem fent activitats per al poble i treballant de valent per la cultura. No ha estat fàcil, però ho sabíem des del primer moment. Això no obstant, les ganes fins i tot han augmentat, perquè creiem en el que fem i perquè ens encoratja veure com un grup de jove amb iniciatives i decisió és capaç d’açò i de molt més.

Així doncs, la celebració s’encetarà a la Plaça de l’Ajuntament amb un sopar d’entrepà que començarà a les 21:30 h., tot seguit realitzarem la III Pujada al Portell acompanyats de tabalets, dolçaines i amb torxes. En acabant, tornarem a la plaça amb una cercavila i, per a finalitzar, gaudirem d’un concert en valencià a càrrec de Pau Alabajos. El bo d’ajut per a l’entitat serà de 5 € i inclourà, a més de la picada i la beguda, la torxa i un encenedor de l’associació.

“O ens recobrem en la nostra unitat o serem destruïts com a poble.” (J. F.)