Font de Mor S'hi impartirien classes en català, espanyol i en una altra llengua a parts iguals · Es començaria a aplicar el curs 2012-2013
El conseller d'Educació valencià, Alejandro Font de Mora, ha anunciat avui que pretén imposar en l'ensenyament públic una sola línia que integri el català, l'espanyol i una altra llengua, principalment l'anglès, de tal manera que el català i l'espanyol tinguin un mínim del 33% de presència en les classes i l'altra llengua un màxim del 33%. Font de Mora ha dit, en les II Jornades sobre Plurilingüisme a València, que aquest model es podria començar a aplicar el curs 2012-2013 i que la implantació hauria de ser progressiva.
El conseller d'Educació, Alejandro Font de Mora, ja va dir, el mes de novembre passat, que el govern treballava per implantar un model lingüístic semblant al que ha promogut el govern gallec, també del PP. El model gallec, que va motivar grans protestes i manifestacions contràries l'any passat, propugna una sola oferta per a tot el sistema educatiu i estableix percentualment el grau d'ús de gallec, espanyol i anglès. D'aquesta manera, elimina la possibilitat de fer totes les assignatures en gallec.
Fonts d'Escola Valenciana han explicat a VilaWeb que la proposta de Font de Mora culmina l'ofensiva contra la llengua que ja fa mesos que havia començat el Consell. Per la federació, és una proposta improvisada, un contrasentit, que respon només a criteris ideològics i en cap cas educatius, car hi ha centenars d'estudis que avalen la immersió lingüística.
Les mateixes fonts han apuntat que la proposta és il·legal, tenint en compte el marc normatiu actual, però tot apunta que al parlament es faran els canvis legislatius necessaris en els pròxims mesos per a poder aplicar-la.
Escola Valenciana, preocupada pels propòsits del govern, ja va presentar al mes de febrer una proposta 'de consens, aplicable a tots els centres' per a promoure l'educació plurilingüe i el domini de la llengua per tots els estudiants. El document va tenir el suport de tots els sindicats, partits (tret el PP), universitats públiques, associacions de mares i pares i entitats diverses. Tots plegats sostenen que un canvi de model en aquesta línia equivaldria, a la pràctica, a derogar la llei d'ús i d'ensenyament i seria una clara violació dels drets lingüístics dels ciutadans.
Font: Vilaweb
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada