SENTÈNCIA DE LA SETMANA

"Tens un cos: aprofita’l!" (Joan Fuster)

dilluns, 5 de setembre del 2011

LA COMUNITAT EDUCATIVA JA ES TÉ EN COMPTE

Escola Valenciana ha estat rebuda pel nou conseller d'Educació, José Císcar, després de 16 anys d'arraconament i marginació institucionals. D'aquesta reunió, s'ha arribat a l'acord de revisar punt per punt el polèmic decret i de consensuar el nou model educatiu valencià amb tota la comunitat educativa. Així mateix, el conseller Císcar ha reconegut que els programes d'immersió són els "òptims". En aquest sentit, cal recordar que les línies en valencià són les que millor resultat donen en coneixement de llengües.

El responsable de la Conselleria d'Educació també s'ha mostrat sensible a revisar una vintena de casos de centres que havien sol·licitat el Programa d'Immersió Lingüística/Programa d'Ensenyament en Valencià i que, malgrat reunir les condicions, se'ls hi havia denegat.


Des de Brot de Cultura valorem positivament el canvi de tarannà en el nou conseller d'Educació, respecte de l'anterior, Font de Mora, que havia sotmès la comunitat educativa al silenci. No obstant això, considerem que l'acord de revisar el decret que eliminava les línies en valencià no és suficient, sinó que cal avançar conjuntament en la normalització plena de la nostra llengua i abandonar al més aviat possible l'actual situació de regressió i abandó de la llengua dels valencians.