SENTÈNCIA DE LA SETMANA

"Tens un cos: aprofita’l!" (Joan Fuster)

dimecres, 25 de febrer del 2009

L'AJUNTAMENT CENSURA L'ACTE DE DISSABTE

L'Ajuntament de Montserrat ha passat els límits de la responsabilitat política i ha decidit censurat l'acte que Brot de Cultura ha organitzat per a aquest dissabte en què es presentarà l'última campanya d'Acció Cultural del País Valencià: "Per una televisió sense fronteres, per TV3 al País Valencià".

Ens prohibeixen el dret de reservar la Casa de la Cultura:
El Regidor de Cultura va afirmar que “mai es deixarà la Casa de la Cultura per a un acte que siga d’Acció Cultural del País Valencià”. Així demostren la seua responsabilitat, basada una vegada més en la censura d’allò que no els convé. Així, també, contradiuen el reglament de la Casa de la Cultura que es va aprovar fa uns mesos.

D’amagades:
Dilluns de matí vam rebre una telefonada de la Gestora Cultura per comunicar-nos la negativa del Regidor a realitzar l’acte en la Casa de la Cultura. Potser el Regidor no es va atrevir a comunicar-nos-ho personalment?

Però encara hi ha més. Dijous 19 de febrer el Sr. Julio Martínez Alarcón va veure com el President reservava la sala i ni es va parar a preguntar què era això ni per a quan ni... Ni molt menys ens va negar el dret de realitzar l’acte en aquell mateix moment. Tot ho fan d’amagades!

Demanem explicacions al Regidor:
Tot just després d’assabentar-nos de la censura, vam telefonar al Sr. Julio perquè ens explicara la raó per la qual s’havia prohibit l’acte a la Casa de la Cultura. Segons ell, és un acte polític. Més bajanades del Regidor! Deixe que li expliquem que Acció Cultural del País Valencià és un entitat que, igual que nosaltres, vol difondre la nostra llengua, la nostra cultura... La presentació de la campanya “Per una televisió sense fronteres, per TV3 al País Valencià” no és un acte polític.

En tot cas, la sala d’actes es pot prestar (i de fet es presta) a partits polítics perquè realitzen les seues reunions o mítings. I més polític que això no hi ha res! Però la vertadera intenció de l’Ajuntament és apoderar-se dels edificis públics i controlar-los.

A la Delegació del Govern:
Arran de la censura hem hagut d’acudir a la Delegació del Govern perquè ens reconeguera el “dret ciutadà” de realitzar l’acte. I així ha estat.

El Regidor es pensava que abandonaríem l’organització de l’acte. Ja li hauria agradat... L’acte, vulga o no vulga, Sr. Julio el realitzarem. I finalment serà a la via pública. Si la intenció era suprimir l’acte perquè no el férem o no acudira gent, més hauria valgut concedir-nos la Casa de la Cultura. Però, la veritat és que a la via pública ens ve millor. Que la gent veja que ens ha censurat l’acte i que s’assabente de la campanya d’ACPV, és clar!

Brot de Cultura no quedarà impassible davant de qualsevol actitud repressiva cap als nostres drets com a entitat i com a persones:

DISSABTE 28 DE FEBRER A LES 18 H. ACPV PRESENTARÀ LA CAMPANYA "PER UNA TELEVISIÓ SENSE FRONTERES, PER TV3 AL PAÍS VALENCIÀ" A LA PLAÇA DE LA CONSTITUCIÓ.


6 comentaris:

Anònim ha dit...

si senyor. Canya al feixisme, per la llibertat d'expressió. Ni Ara Ni Mai. No als feixistes encoberts de demòcrates.
FINS LA VICTÒRIA SEMPRE

Anònim ha dit...

Quin regidor de cultura més irresponsable tenim en montserrat

Anònim ha dit...

Quin cinisme i manca de responsabilitat democràtica que té el pp, julio de españa i perales

llibertat d'expressió i independència

Julio Martínez Alarcón ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...

Per què el PP de Montserrat ha deixat un comentari i després l'ha esborrat? Voldrien desprestigiar "anònimament" Brot de Cultura i s'han oblidat que estaven connectats en "popular"? Qui ha escrit el comentari amb la identitat del PP de Montserrat i després l'ha esborrat? Ha de ser l'administrador del web. Potser és Toni?
patètic...

dama roja ha dit...

queeeee????açò q esteu dient es veritat???esq no m'ho puc creure, és vergonyos, q sàpiguen q les seues mentides i manipulacions no van a fer callar la veu dels pobles!!!!!