SENTÈNCIA DE LA SETMANA

"Tens un cos: aprofita’l!" (Joan Fuster)

dimarts, 17 de març del 2009

ESCRIT DE CRISTIÀ CAMPOS PER AL PORTELL DE PASQUA

Com ja sabreu, en el passat Portell hi van haver alguns escrits que no els van publicar, i no sé encara el perquè. Vull agrair públicament als xicons de Brot de Cultura per haver-me cedit un espai de paper en el seu butlletinet amb la fi de poder publicar el que no publicaren al Portell del darrer Nadal. I vull donar les meues felicitacions per la bona i sana tasca que estan desenvolupant al poble. No entenc l’actitud del govern local d'utilitzar El Portell com si fos el Repaso del PP. Crec que El Portell és de tothom i no tenen cap dret de tallar el dret a la informació. Sembla que tornem a aquells ajuntaments franquistes del 50. No sé si és per austeritat o perquè simplement els que vam escriure teníem altres ideologies. Si és per austeritat, deurien mirar de retirar alguns sous innecessaris enlloc de retallar allò que fa gran un poble, la cultura, i en aquest camp clarament s'han passat.

A Julio, li he de dir que sé que de la seua boca va eixir que "al enemigo ni agua", tractant-se de mi i la meua poesia, i jo ni sóc el seu amic ni el seu enemic, ni tan sols el seu adversari polític, perquè ja fa temps que no milite en cap partit i no pense fer-ho. Faig allò que sé fer bé, no a gust de tots, és clar. He nascut ací, a Montserrat, a un emblemàtic carrer del poble, i estime el meu poble, estime la seua gent i el seu terme, i amb la poesia crec aportar el meu petit granet de sorra perquè ho faig de cor. I quan ho faig pense en Montserrat, la meua llengua, el meu país, els nostres barrancs i tot allò que amenitza la nostra terra, fent el meu petit homenatge als que lluitaren per la llibertat i així caigueren en l'oblit. Així que jo no sóc el seu enemic. Treballe pel poble amb la mateixa estima que ho fan els nascuts ací, i respecte la cultura local. I si no és capaç de fer-ho perquè els seus principis d'extrema dreta no li ho permeten, deixe que la gent més jove del seu partit ocupe el seu lloc, sembla que li han encarregat un càrrec que no és de la seua talla.

El millor que pot fer pel bé del poble és dimitir, encara està a temps d'eixir amb bona reputació. Fer-se una foto i dir quatre ximpleries al Portell no és la seua feina. Des que està governant aquesta coalició tan estranya, no corren bons vents per a la cultura del poble.

Per a la gent de Brot de Cultura, els desitge molta sort, i que treballen com bé estan fent, des de la independècia, i sense que ningú manipule les seues il·lusions, i que òbriguen debats, camins i vies perquè el nostre poble puga gaudir de la seua trajectòria. Com a montserrater, vos done les gràcies pel vostre treball.

Cristià Campos i Campos