SENTÈNCIA DE LA SETMANA

"Tens un cos: aprofita’l!" (Joan Fuster)

dijous, 5 de març del 2009

L'AJUNTAMENT NO PUBLICARÀ L'EDICIÓ DE PASQUA DEL PORTELL

Avui ens han comunicat que l'Ajuntament no realitzarà l'edició de Pasqua del Portell "per motius estrictament econòmics". Arran d'aquesta notícia Brot de Cultura ha decidit publicar l'escrit que havia redactat.

PEL BÉ DE LA CULTURA

Escrivim, de nou, en aquestes pàgines després que en l’edició passada no ens ho permeteren. El nostre escrit fou censurat unilateralment pel Regidor de Cultura, violant així les normes de publicació (podeu comprovar-ho en el verso de la portada). No es va realitzar mai la reunió de l’equip de redacció per tal de regular els escrits.

Deixant de banda aquest tema, volem repassar la trajectòria del Sr. Julio Martínez Alarcón respecte a la cultura i a la nostra entitat. És la següent:

- Censura de les publicacions en valencià de la Biblioteca Pública Municipal, en contradicció amb la Llei d’Ús i Ensenyament del Valencià.
- No resposta dels escrits degudament registrats a l’Ajuntament.
- Negació a concedir-nos la subvenció.
- No assistència a cap dels nostres actes.
- Falta de col·laboració en la nostra tasca.
- Manca de difusió de l’existència de la nostra entitat i de la promoció de les activitats organitzades.
- Entrebancs i censura d’activitats programades.
- Tancament de la Casa de la Cultura.

Com a entitat cultura, només demanem un respecte a la nostra tasca i que l’Ajuntament no interferisca en els nostres projectes. Quant al tancament de la Casa de la Cultura hem de dir que ens sembla una aberració i un despropòsit, ja que l’Ajuntament ha d’oferir necessàriament una programació cultural pròpia, digna i de qualitat.

La Llei Orgànica 1/2002, de 22 de març, Reguladora del Dret d’Associació, estableix a l’article 4t que “l’Administració no podrà adoptar mesures preventives o suspensives que interferisquen en la vida interna de les associacions” i que “oferirà l’assessorament i la informació tècnica de què dispose a aquells que escometen projectes associatius d’interès general.” D’altra banda, l’article 31 diu que “les administracions públiques promouran i facilitaran el desenvolupament de les associacions que perseguisquen finalitats d’interès general. Així mateix, les administracions públiques oferiran la col·laboració necessària.”

Com que ja hem comprovat suficientment la seua incapacitat i incompetència per portar endavant la Regidoria de Cultura, només ens queda dir-li: JULIO DIMISSIÓ!

3 comentaris:

Anònim ha dit...

motius estrictament econòmics....en cas de q així fra més valia q s'encarregaren d'administrar millor els diners, q no oblidem q son de tots nosaltres..i q recurten d'on es pot, i no facen barbaritats com tancar la casa de la cultura, kina poca vergonya, aixo no es pot consentir!!

Anònim ha dit...

motius estrictament econòmics? eixa no és l'excusa per a no donar subvenció a Brot de Cultura? Per què no funciona igual amb totes les entitats?

Serà per què hi ha diners per al que volen?

Anònim ha dit...

interessos partidistes; INTERESSOS PER DESFER UN POBLE: MONTSERRAT I EL POBLE VALENCIÀ II*II