SENTÈNCIA DE LA SETMANA

"Tens un cos: aprofita’l!" (Joan Fuster)

diumenge, 20 de febrer del 2011

LA SOCIETAT VALENCIANA IX AL CARRER PER TV3 AL PAÍS VALENCIÀ

Després de la potentíssima resposta a les xarxes socials contra el tancament de TV3 al País Valencià, els valencians i les valencianes han eixit al carrer per mostrar el rebuig a la decisió del Govern valencià: divendres a València i Castelló, dissabte a Pedreguer, hui diumenge al monestir de  Montserrat .

Per a demà, se n'han convocat unes quantes més arreu del domini lingüístic:
- A la plaça de la Verge de València: 19.30 h.
- A la plaça d'Espanya d'Alcoi: 20 h.
- A  la plaça del Mercadal de Reus: 20 h.
- A l'encreuament Passeig de Gràcia-València de Barcelona: 19.30 h.

I al llarg de la setmana se'n convocaran més a València i Castelló.

Aquesta és la resposta d'una societat que ha vist com el Govern valencià ha sobrepassat els límits de l'ètica democràtica i no ha tingut presents els interessos dels valencians i valencianes. Com a afirmat l'escriptor i pintor Manuel Baixauli, "aquell que veta l’emissió de canals televisius, en l’època de la globalització i de la desaparició de les fronteres informatives, aquell qui gosa envair la nostra vida privada, entrar a les nostres cases i imposar-nos què hem de veure i què no, aquell intrús no pot continuar governant en un país que es diga democràtic". 

El Govern valencià no pot justificar-se dient que ha guanyat a les urnes, perquè "també Hitler guanyà unes eleccions i si va cometre els pitjors crims de la història fou per una multitud còmplice", ha afegit Baixauli.

Per la llibertat d'informació, pel català: volem TV3.