SENTÈNCIA DE LA SETMANA

"Tens un cos: aprofita’l!" (Joan Fuster)

dimecres, 23 de febrer del 2011

XERRADA A TORÍS 'TENIM DRETS'

Acció Cultural del País Valencià ha presentat la seua nova campanya Tenim drets, destinada a “reforçar” la consciència de “la força” dels drets lingüístics “com a clients i com a ciutadans” al País Valencià.

Des de l’aprovació de la Llei d’Ús i Ensenyament del Valencià, la normalització lingüística ha fet importants passes endavant. Tanmateix, els avanços han quedat massa restringits a l’àmbit de l’ensenyament. En la resta d’àmbits, els progressos han estat més limitats, i s’han assolit gràcies al compromís dels ciutadans més que no pas al de les nostres institucions. Per garantir el futur de la nostra llengua no sols hem d’enfortir i multiplicar la seua presència a l’ensenyament sinó també guanyar molts més espais, i sobretot en el món de l’empresa privada (bancs i caixes, comerç, internet, telefonia mòbil, etc.) i de l’administració pública. Per a aconseguir-ho, hi ha una necessitat prèvia: hem de reforçar la nostra lleialtat lingüística (parlar sempre en la nostra llengua), tenir clara consciència de la força dels nostres drets com a clients i com a ciutadans i exercir-los. Aquest és el doble objectiu que pretén dur a terme: Perquè tenim drets.

És per això que el Bloc de Progrés Jaume I de Torís us convoca a una reunió de socis i simpatitzants d’ACPV el proper divendres 25 de febrer al Saló de plens de Torís, a les 20’00h. per tal de presentar-vos aquesta campanya i poder parlar-ne.