SENTÈNCIA DE LA SETMANA

"Tens un cos: aprofita’l!" (Joan Fuster)

dimarts, 19 d’abril del 2011

100.000 PERSONES RECLAMEN, ENCARA, LA DEMOCRÀCIA

La manifestació convocada per Acció Cultural del País Valencià (ACPV) a València va reunir el passat dissabte 16 d'abril 100.000 persones, i ha estat la mobilització més multitudinària dels últims 25 d’Abril. Els valencians i valencians han respost així a la censura del Govern de Francisco Camps de TV3 i l’intent d’ofegament econòmic d’ACPV. La part negativa de la mobilització han estat els intents de les institucions governades pel PP de dificultar l’acte final, amb l’actuació de Lluís Llach: primer, l’organització havia demanat la plaça de bous per a l’actuació, però la Diputació va contestar negativament al·legant “problemes tècnics” i “la reforma de la plaça”; i després l’Ajuntament no ha permés la instal·lació d’un entarimat per a l’actuació, així que Llach s’ha vist obligat a actuar des d’un camió. Tot i això, la manifestació ha estat un èxit i ha millorat totes les expectatives, fins al punt que ha tingut dificultat per a iniciar el seu recorregut durant els primers 100 metres.


TV3 ha sigut la gota que ha fet vessar el got. El Govern de Francisco Camps no pot entrar a casa nostra i dir-nos què hem de veure. Els manifestants que hi van assistir reivindicaven, encara, la democràcia. Eixes foren les paraules d'Eliseu Climent. Per damunt de TV3, la corrupció, la persecussió a ACPV, la llengua, etc hi havia la demanda d'una democràcia real i plena. 

No és normal que la Diputació de València negue la plaça de bous per a l'actuació de Lluís Llach, ni que l'Ajuntament de València negue la col·locació d'un entarimat a les torres de Serrans, o on siga. No és normal. És revelador de l'escassa democràcia i llibertat d'expressió que es pateix al País Valencià.

Perquè el PP no distingeix entre les institucions públiques i el partit; i és ací on es constata la manca de cultura democràtica. Perquè despres de dècades de democràcia, el PP valencià encara no compren què és la democràcia.