SENTÈNCIA DE LA SETMANA

"Tens un cos: aprofita’l!" (Joan Fuster)

diumenge, 22 de gener del 2012

CLAMOR CONTRA LES RETALLADES EN EDUCACIÓ

Les manifestacions d'ahir dissbate a València i Alacant, amb el lema 'Més inversió, més qualitat, més valencià, més dignitat' en l'ensenyament públic, foren massives i històriques. Gent de totes les edats i condicions van coincidir a denunciar la situació insostenible i el maltractament a què el Govern valencià ha abocat l'esenyament públic, i que amb aquestes retallades es pretén realment privatitzar el sistema educatiu més encara.

El centres educatius hi van acudir amb les seues revindicacions particulars, algunes de les quals històriques: els qui han d'anar a l'escola amb mantes perquè no poden pagar la calefacció, els qui han patit talls d'electricitat, els qui reclamen unes infraestructures educatives en condicions, etc. Aquest últim és el cas del Col·legi Públic Evaristo Calatayud de Montserrat, que compta amb aules prefabricades i encara s'està esperant la construcció de la nova escola.


I és que, com hem dit, algunes reivindicacions que es van escoltar a la manifestació ja vénen de lluny. Quan la situació econòmica era opulenta, no es van atendre les nombroses demandes del sector educatiu; i, en canvi, es continua balafiant els recursos econòmics amb grans esdeveniment que ara s'han demostrat fracassats. Amb les retallades actuals (cal recordar que s'ha retallat per segona volta!) la situació de l'ensenyament valencià encara s'ha precaritzat més. Convé, doncs, que el Govern valencià atenga les demandes i afronte els pagaments per tal que el sistema educatiu no faça fallida.

Des de Brot de Cultura defensem i defensarem els serveis públics de qualitat, amb dignitat. I, concretament, l'educació pública no com una despesa supèrflua sinó com una inversió totalment necessària. Perquè només amb la formació i la cohesió de les persones podrem portar endavant l'escomesa de construir una societat pròspera i justa.