SENTÈNCIA DE LA SETMANA

"Tens un cos: aprofita’l!" (Joan Fuster)

divendres, 6 de gener del 2012

VALORACIÓ 2011: L'ANY QUE VE MÉS I MILLOR


Durant el 2011, Brot de Cultura ha portat endavant un calendari d’activitats que, temporalment, s’ha vist reduït considerablement. La raó és ben clara: hem impulsat el RockSerrat, els concerts de música en valencià, una activitat que té un cost elevat, com deveu imaginar. L’esforç, sobretot econòmic, paga la pena, perquè és l’activitat més lúdica que oferim i la que aplega més gent.

Així mateix, hem conservat activitats que ens caracteritzen com ara la Pujada al Portell per commemorar el 25 d’abril i el Correllengua al voltant de la diada del 9 d’octubre. També hem participat, com tots els anys, en la Fira del Llibre que organitza l’AMPA del Col·legi Públic Evaristo Calatayud. I hem projectat recentment el documental Una llengua que camina, que mostra la salut de la nostra llengua tot i els entrebancs. Ara bé, també hem de fer un exercici d’autocrítica. El IV Campionat de Truc no ha funcionat. Ho hem reflexionat i el deixarem macerar. El recuperarem el 2013, any en què complirem 5 anys de treball per al poble de Montserrat.

L’any que començarà d’ací ben poc arriba carregat d’il·lusió i d’esforç, amb ganes de renovació. Ja ens hem posat a treballar en el nou calendari d’activitats: una xarrada al voltant de les llegendes urbanes del nostre folklore, una conferència sobre la història de l’atletisme popular valencià, la VI Pujada al Portell amb sopar popular i actuació, la participació a la Fira del Llibre, el RockSerrat, el Correllengua amb noves sorpreses, la posada en marxa d’un premi literari local en què portem treballant un parell d’anys, etc.

D’altra banda, volem mostrar la satisfacció d’haver arribat a 15.000 visites al nostre bloc (brotdecultura.blogspot.com). Si ens visiteu trobareu informació de les nostres activitats, notícies, d’altres actes, etc. Recentment, hem estrenat la secció “el llibre en valencià de la setmana” en què cada dijous es publica l’anàlisi d’un llibre editat en valencià.

Des dels inicis, hem apostat per internet i les xarxes social, ja que permeten una comunicació instantània. Per això vos animem a trobar-nos al facebook, al tuenti o també al twitter.

Finalment, volem desitjar-vos unes bones festes de Nadal i que tingueu un bon any nou. El 2012 se celebraran 90 anys del naixement de Joan Fuster, el 50è aniversari de la publicació de l’obra clau Nosaltres, els valencians i el 20è de la mort de l’escriptor de Sueca.