SENTÈNCIA DE LA SETMANA

"Tens un cos: aprofita’l!" (Joan Fuster)

dissabte, 9 d’abril del 2011

VÍDEO DEL MANIFEST DE LA V PUJADA AL PORTELL


Hui celebrem la V Pujada al Portell, un any més; el quart en què l’organització de la jornada corre a càrrec de l’Associació Brot de Cultura. Per això, volem compartir amb tots vosaltres l’orgull que suposa, per a nosaltres, haver agafat el relleu en la realització d’aquest acte. Un acte commemoratiu d’aquella desfeta d’Almansa, en què els morts no només van ser persones sinó tota una identitat que encara hui es resisteix a desaparèixer.

Hem de ser conscients que al País Valencià encara no s’ha acabat la Batalla d’Almansa ni s’ha aprofundit en la transició cap a la democràcia. Que sí, que podem votar, però res més. I no és això el que volem. Volem una democràcia plenament participativa, on tot el poble siga escoltat i cap persona se senta discriminada, marginada, per raons ideològiques.

Els actuals dirigents del Govern valencià són els descendents polítics i ideològics de Felip V. El Borbó ens va prohibir parlar en català i Francisco Camps ha negat al poble valencià una televisió en la nostra llengua, una televisió de qualitat i vertaderament pública que no està manipulada com Canal 9. Exigim que la Ràdio Televisió Valenciana no siga un mitjà de comunicació al servei del PP, sinó al servei de la societat, de TOTA la societat valenciana.

Un exemple d’aquesta herència és la persecució que està patint Acció Cultural de País Valencià per haver creat una xarxa de repetidors que han permès durant 25 anys que al nostre territori tinguem una televisió digna en la nostra llengua. Ha de quedar clar que som molts valencians i valencianes els que volem veure TV3. Això és una realitat social i no poden tapar-la amb la censura. El tancament de TV3 és, clar i ras, una massacre cultural i identitària que ha exercit el Partit Popular des que va entrar a la Generalitat Valenciana.

El Govern valencià de Francisco Camps ha imposat una multa de 800.000 euros a Acció Cultural per les emissions de TV3 al País Valencià. Per això ha encetat una campanya de suport econòmic per tal que no s’inicie el període d’embargament de béns i immobles i, així, eliminar l’associació cultural més important de la nostra terra. Tenim a la vostra disposició bons d’ajuda per valor de 5 euros per col·laborar en el pagament de la sanció.

Per últim volem donar-vos les gràcies, una vegada més, per no oblidar el que som, per no oblidar que encara queda molt per fer; una tasca que, sens dubte, necessita tota la vostra ajuda. Ara més que mai, gràcies!


Associació Brot de Cultura

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Éreu 17 comptant al de la dolçaina i el tabalet.
Perquè no pregunteu a Eliseu Climent en què gasta els diners que rep de subvencions? Vos emportaríeu una desagradable sorpresa.

Anònim ha dit...

Sent dir-te que estàs equivocat. Ja t'hauria agradat que forem 17, però n'érem molts més. T'assegure que el Brot va ajuntar molta més gent que la que aconseguix l'Ajuntament en els actes culturals. T'ho pot confirmar la Policia.

Anònim ha dit...

pe peim!

Anònim ha dit...

Sempre parla qui més ha de callar, s'obliden del que els agrada als seus dirigents els diners públics..